Bij Surinaams Nasi of Bami mag zuur van komkommer niet ontbreken. Ook lekker bij een broodje vlees of sardines.

Zuur van Komkommer en Uitjes
Ingrediƫnten
- 200 ml Water
- 250 ml Azijn
- 4 el Suiker
- 1 tl Zout
- 10 st Pimentballetjes
- 3 st kruidnagels
- 1 st Komkommer
- 1 st Rode UI
Instructies
- Breng 200 ml water aan het kook, voeg zout en suiker aan toe
- Snij in de tussen tijd een komkommer (mag in elke vorm, (niet te dik en ook niet te dun) en 1 rode UI in halve maan of ringetjes of elk ander vorm.
- Indien het suiker is opgenomen, doe je de vuur uit, Voeg nu de azijn erbij, samen met Pimentballetjes en kruidnagels
- Doe de komkommer en uitjes in een bak, en schenk de azijn/water erbij. Komkommer en uitjes moet helemaal ondergedompeld zijn.
- Sluit het bakje af en laat het zo afkoelen en intrekken voor een uurtje of twee. Daarna is het al te eten. Bewaar het in de koelkast.