Bij Surinaams Nasi of Bami mag eigenlijk kommer op azijn niet ontbreken. Hieronder vind u een recept voor komkommer en Uitjes op zuur.

Zuur van Komkommer en Uitjes

Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Yield: 5 Personen

Materials

  • 200 ml Water
  • 250 ml Azijn
  • 4 el Suiker
  • 1 tl Zout
  • 10 st Pimentballetjes
  • 3 st kruidnagels
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Rode UI

Instructies

  • Breng 200 ml water aan het kook, voeg zout en suiker aan toe
  • Snij in de tussen tijd een komkommer (mag in elke vorm, (niet te dik en ook niet te dun) en 1 rode UI in halve maan of ringetjes of elk ander vorm.
  • Indien het suiker is opgenomen, doe je de vuur uit, Voeg nu de azijn erbij, samen met Pimentballetjes en kruidnagels
  • Doe de komkommer en uitjes in een bak, en schenk de azijn/water erbij. Komkommer en uitjes moet helemaal ondergedompeld zijn.
  • Sluit het bakje af en laat het zo afkoelen en intrekken voor een uurtje of twee. Daarna is het al te eten. Bewaar het in de koelkast.