Gebruik een rode curry pasta van Thais fabrikant. Heerlijk met rijst.

Gebruik indien mogelijk een rode curry pasta van Thais fabrikant,verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en toko’s. De bekende merken, welke vaak op tv te zien zijn in reclames, hebben niet de juiste smaak.Heerlijk met witte rijst. Smakelijk eten.

Thais Rode Curry met kip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr Kipfilet (of kippedijen)
  • 1 a 2 el Rode curry pasta (koop een Thais merk)
  • 450 ml Kokosmelk
  • 1 a 2 el Vissaus
  • 2 el Suiker
  • 100 gr Bamboescheutjes
  • 100 gr Kouseband (gesneden ong. 4 cm)
  • half rode Paprika (in reepjes gesneden)
  • half groene Paprika (in reepjes gesneden)
  • 50 gr Basilicum blaadjes
  • 2 a 4 el Olie

Instructies
 

  • Olie opwarmen in een wok
  • Rode curry pasta toevoegen indien olie heet is. De rode curry pasta ongeveer 1 minuut bakken op matige vuur.
  • Vuur laag zetten en voeg kipfilet toe, meebakken. Goed mengen met de rode curry pasta tot het vlees gaar is. Indien nodig vuur iets hoger zetten.
  • Kokosmelk toevoegen en snel op temperatuur brengen door het vuur hoger te zetten.
  • Bamboe scheutjes,kouseband en de paprika toevoegen. Kook op een matige vuur tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg daarna 1 a 2 eetlepels vissaus (meer of minder naar smaak) en 1 a 2 eetlepels suiker. Alles goed omscheppen.
  • Proef of het naar smaak is. Indien op smaak voeg dan een paar blaadjes van de basilicum toe en doe het vuur uit.

Notities

img_0974