Gebruik een rode curry pasta van Thais fabrikant. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en toko’s.

Thais Rode Curry met kip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr Kipfilet (of kippedijen)
  • 1 a 2 el Rode curry pasta (koop een Thais merk)
  • 450 ml Kokosmelk
  • 1 a 2 el Vissaus
  • 2 el Suiker
  • 100 gr Bamboescheutjes
  • 100 gr Kouseband (gesneden ong. 4 cm)
  • half rode Paprika (in reepjes gesneden)
  • half groene Paprika (in reepjes gesneden)
  • 50 gr Basilicum blaadjes
  • 2 a 4 el Olie

Instructies
 

  • Olie opwarmen in een wok
  • Rode curry pasta toevoegen indien olie heet is. De rode curry pasta ongeveer 1 minuut bakken op matige vuur.
  • Vuur laag zetten en voeg kipfilet toe, meebakken. Goed mengen met de rode curry pasta tot het vlees gaar is. Indien nodig vuur iets hoger zetten.
  • Kokosmelk toevoegen en snel op temperatuur brengen door het vuur hoger te zetten.
  • Bamboe scheutjes,kouseband en de paprika toevoegen. Kook op een matige vuur tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg daarna 1 a 2 eetlepels vissaus (meer of minder naar smaak) en 1 a 2 eetlepels suiker. Alles goed omscheppen.
  • Proef of het naar smaak is. Indien op smaak voeg dan een paar blaadjes van de basilicum toe en doe het vuur uit.

Notities

img_0974