Gebruik een rode curry pasta van Thais fabrikant. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en toko’s.

Thais Rode Curry met kip
Ingrediënten
- 200 gr Kipfilet (of kippedijen)
- 1 a 2 el Rode curry pasta (koop een Thais merk)
- 450 ml Kokosmelk
- 1 a 2 el Vissaus
- 2 el Suiker
- 100 gr Bamboescheutjes
- 100 gr Kouseband (gesneden ong. 4 cm)
- half rode Paprika (in reepjes gesneden)
- half groene Paprika (in reepjes gesneden)
- 50 gr Basilicum blaadjes
- 2 a 4 el Olie
Instructies
- Olie opwarmen in een wok
- Rode curry pasta toevoegen indien olie heet is. De rode curry pasta ongeveer 1 minuut bakken op matige vuur.
- Vuur laag zetten en voeg kipfilet toe, meebakken. Goed mengen met de rode curry pasta tot het vlees gaar is. Indien nodig vuur iets hoger zetten.
- Kokosmelk toevoegen en snel op temperatuur brengen door het vuur hoger te zetten.
- Bamboe scheutjes,kouseband en de paprika toevoegen. Kook op een matige vuur tot de groenten gaar zijn.
- Voeg daarna 1 a 2 eetlepels vissaus (meer of minder naar smaak) en 1 a 2 eetlepels suiker. Alles goed omscheppen.
- Proef of het naar smaak is. Indien op smaak voeg dan een paar blaadjes van de basilicum toe en doe het vuur uit.