Als bijgerecht of als hoofdgerecht, bij de bami of nasi of als snack. Alles kan met Surinaams kip saté! Je kan Surinaams kip saté klaarmaken met kip filet of kippendijen filet.

Recept Surinaams Kip Sate

Gang Bijgerecht, Snack
Porties 20 stokjes

Ingrediënten
  

  • kg Kippendijen (in blokjes van ong. 4 cm gesneden)
  • 1 st Ui (fijn gemalen)
  • 4 teentjes knoflook (fijn gemalen)
  • 1 st Laos (2 a 3 cm) (fijn gemalen)
  • 1 tl 5 Spice kruiden
  • 4-6 st Pimentkorrels
  • 2 a 3 st Laurierblaadjes
  • 2 tl zwarte peper
  • 4 el Zoute Ketjap
  • 2 el Zoete ketjap
  • 1 st Maggie blokje (gekruimeld)
  • 20 st Sate stokjes (houten stokjes een half uur in water laten weken)

Instructies
 

  • Snij de kippedijen in blokjes van ongeveer 4 cm.
  • De ui, knoflook en laos mag samen worden fijn gemalen en doe deze bij het kip stukjes in een schaal.
  • Voeg ook toe bij het vlees de 5 spice kruiden, piment korrels, laurierblaadjes, zwarte peper, zoete en zoute ketjap en het verkruimelde maggie blokje.
  • Alles goed door elkaar roeren, dek het af en laat het minstens 3 uurtjes in de koelkast marineren. (overnacht laten marineren is natuurlijk beter)
  • Rijg 4 a 5 stukjes kip aan het geweekte sate stokje. Doe dit in een oven schaal bekleed met bakpapier.
  • Oven voor verwarmen op 200 graden. Bak de sate ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Eventueel mag je het 15 minuten baken en daarna nog 5 minuten onder de grill voor een krokant laagje.
  • Serveren met Ketjap Sambal of Surinaams Sate saus.
  • Gebruikte ingredienten voor Surinaams Kip Sate

Notities

Serveren met Ketjap Sambal of Surinaams Sate Saus.