Lekker zelfgemaakt saucijzenbroodjes van runder gehakt. De soezendeeg maakt het lekker luchtig waardoor je niet een blok gehakt krijgt. Altijd een succes op feestjes! Je kan het netzo pittig maken als je wilt.

Saucijzenbroodjes van runder gehakt.

Gang Snack
Keuken Algemeen, Surinaams
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten
  

Voor de Saucijzenbroodjes

  • 200 gr Runder gehakt (of half om half)
  • 20 gr Paneermeel
  • 20 gr Mix voor Karbonade
  • 1 el Sambal Oelek
  • 1 tl Nootmuskaat (of Foelie) gemalen
  • 1 st Ei
  • Bladerdeeg (10 plakjes)

Voor de soezendeeg

  • 3 st Eieren
  • 50 gr Boter
  • 50 gr Bloem
  • 1 dl Water (100 ml)

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de paneermeel, mix voor karbonade, de sambal oelek, de nootmuskaat en de helf van de geklopte ei.
  • Zet een steelpan op vuur en breng het water en boter aan de kook. Voeg dan in een keer de bloem toe en roer dit met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat. Blijf door roeren tot het zanderig begint te worden op de bodem van de pan.
  • Haal de pan van de vuur en voeg 1 voor 1 de eieren door heen en blijf roeren. Voeg de volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen door het deeg. De soezenbeslag is klaar als het soepel is en mooi glanst.
  • Roer 150 gr van de soezenbeslag door het gekruide gehakt.
  • Leg de bladerdeeg naast elkaar op een stuk bakpapier of op een met bloem bestoven aanrechtblad. Wacht even tot deze is ontdooit. Bestrijk de kanten met wat ei geel.
  • De gehakt in een spuitzak doen met een opening van 2 a 3 cm en spuit op alle plakjes blader deeg een stook vulling van ongeveer 8 cm in het midden.
  • Sla de deeg over de vulling heen en druk de eindjes goed vast met een vork.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe alles op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de saucijzen met het eimengsel. Bak de broodjes in 30 minuten op 200 graden in de oven.