Zelf gemaakt saucijzenbroodjes van kip, luchtig met soezendeeg. Altijd een success.

saucijzenbroodjes-kip

Saucijzenbroodjes kip

Gang Snack
Keuken Algemeen, Surinaams
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten
  

Voor de saucijzen broodjes

  • 250 gr kipgehakt
  • 25 gr Paneermeel
  • 20 gr kip kruiden
  • 1/2 Ui (fijngesneden)
  • 1 stukje Peper (vers, fijngesneden)
  • 1/4 tl gember poeder
  • 1 tl Cayennepoeder
  • 1 takje Selderij (fijngesneden)
  • 2 st Eieren (geklopt)
  • zwarte peper (naar smaak)
  • Bladerdeeg (10 stuks)

Voor de soezendeeg

  • 2 st Eieren
  • 25 gr Boter
  • 25 gr Bloem
  • 50 ml Water

Instructies
 

  • Meng het kip gehakt, paneermeel, kipkruiden, ui, peper, gember poeder, cayennepoeder, selderij en de helft van het geklopte ei.
  • Breng een pan met de water en boter aan de kook en voeg in een keer de bloem toe. Roer dit met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat. Blijft door roeren tot het zanderig begint te worden op de bodem van de pan.
  • Haal de pan van vuur en voeg 1 voor 1 de eieren door heen en blijft roeren tot het ei is opgenomen door het deeg. De soezenbeslag is klaar als het soepel en mooi glanst.
  • Roer 100 a 125 gram van de soezenbeslag door het gekruide gehakt.
  • Leg de bladerdeeg naast elkaar op een stuk bakpapier of een met bloem bestoven aanrechtblad. Wacht even tot deze is ontdooit. Bestrijk de kanten met wat ei geel.
  • De gehakt in een spuitzak doen met een opening van 2 a 3 cm en spuit op alle plakjes blader deeg een stook gehakt van ongeveer 8 cm lang in het midden.
  • Sla de deeg over de vulling heen en druk de eindjes goed vast met een vork.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe alles op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de saucijzen met het overgebleven eimengsel. Bak de broodjes in 30 minuten op 200 graden in de oven.
  • saucijzenbroodjes-kip