Ingrediënten
- 200 gr Kipfilet (of kippedijen)
- 1 a 2 el Rode curry pasta (koop een Thais merk)
- 450 ml Kokosmelk
- 1 a 2 el Vissaus
- 2 el Suiker
- 100 gr Bamboescheutjes
- 100 gr Kouseband (gesneden ong. 4 cm)
- half rode Paprika (in reepjes gesneden)
- half groene Paprika (in reepjes gesneden)
- 50 gr Basilicum blaadjes
- 2 a 4 el Olie
Porties: personen
Instructies
- Olie opwarmen in een wok of pan
- Rode curry pasta toevoegen indien olie heet is. De rode curry pasta ongeveer 1 minuut bakken op matige vuur.
- Ze de vuur laag en voeg kipfilet toe, meebakken. Goed mengen met de rode curry pasta tot het vlees gaar is. Indien nodig vuur iets hoger zetten.
- Voeg de kokosmelk toe en breng alles snel op temperatuur door het vuur hoger te zetten.
- Voeg daarna de bamboe scheutjes,kouseband en de paprika toe. Kook op een matige vuur tot de groente gaar zijn.
- Voeg daarna 1 a 2 eetlepels vissaus (meer of minder naar smaak) en 1 a 2 eetlepels suiker. Alles goed mengen met elkaar.
- Proef of het naar smaak is. Indien op smaak voeg dan een paar blaadjes van de basilicum toe en doe het vuur uit.
Notities
Gebruik indien mogelijk een rode curry pasta van Thais fabrikant,verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.
De bekende merken, welke vaak op tv te zien zijn in reclames, hebben niet de juiste smaak.
Binnenkort zal ik ook een recept plaatsen hoe zelf rode curry pasta te maken.
Heerlijk met witte rijst. Smakelijk eten.