Ingrediënten
- 1 grote blik Sardien in Tomaten Saus
- 1 rode Ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 peper Madame Jeanette (Mag meer zijn en mag ook ook Ajuma peper zijn)
- 1 stuk Maggi bouillionblok
- 1 stukje Trassie (Niet te veel of te groot stuk)
- Selderij een paar takjes
- zwarte peper
- 3 el Olie
Porties: personen
Instructies
- De Sardien uit blik halen en leg ze apart. De tomaten saus bewaren
- De ui, peper, knoflook in stukjes snijden. Wil je tomaten gebruiken, dan deze ook in stukjes snijden
- Wil je aardappelen gebruiken, schil ze en snij in dunne plakjes. Wil je ze gefrituurd snij ze in partjes, doe ze dan in een pan met olie en bak ze krokant.
- Verhit een pan met olie, en bak de ui, peper en knoflook.
- Doe dan de bouillonblok, zwarte peper, trassi en de tomaat, als je deze gebruikt, er bij en roer alles goed door elkaar.
- Doe dan de tomaten saus erbij en op een laag vuur inkoken voor een paar minuten, let op dat je de saus niet verbrand.
- Als je rauwe dun gesneden aardappelen gebruikt, doe deze dan er bij en alles voorzichtig roeren. ( Indien je gebakken aardappelen gaat gebruiken, dan nog niet erbij doen). Laat het op een laag vuur 3 tot 5 minuten laten sudderen.
- Als de peper en (eventueel) tomaat zacht zijn, doe dan de sardientjes er bij. Bak ze even mee, en voorzichtig alles roeren.
Bij Rauwe Aardappelen
- Doe de deksel op de pan en laat het op een zacht vuurtje sudderen. Als de aardappelen gaar zijn dan is het gerecht klaar. Roer alles voorzichtig om. Proef of het naar smaak is en doe de selderij erbij. Even voorzichtig roeren en doe het vuur uit.
Bij gebakken Aardappelen
- Doe de deksel op de pan en laat het op een zacht vuurtje sidderen. Binnen een paar minuten de sardientjes zo goed als klaar. Doe de gebakken aardappelen erbij Roer alles voorzichtig om en laat het een paar minuten op een zacht vuurtje sudderen
- Proef of het naar smaak is en doe de selderij erbij. Even voorzichtig roeren en doe het vuur uit.
Schep de sardientjes in zijn geheel uit het blikje en gooi de tomaten jus niet weg. Snij heel voorzichtig de sardientjes doormidden zodat je de graatjes voorzichtig weg kan schrapen. Was de peper en verwijder de zaadjes eruit en snij de peper in kleine stukjes of indien gewenst in 4 grote stukken zodat ze alleen het hete afgeven en niet geconsumeerd worden.