Ingrediënten
- 250 gr Kouseband
- 250 gr Tauge
- 400 gr Witte kool
- 1 bosje Dagoe blad
- Zout
- 1 pakje Pindasaus (surinaams)
Porties: personen
Instructies
- Kouseband: De topjes en eindjes van de kouseband verwijderen. Deze snijden in stuken van ongeveer 4 cm. De kouseband met koud water schoonmaken.
- Taugé: De taugé maak je schoon door de bruine uiteinde en topjes met zaad te verwijderen. Goed afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Dagoe blad: Haal de bladeren van de takjes, je mag best wel wat jonge steeltjes aan laten. Was deze goed in koud water.
- Wittekool: De kool in fijne reepjes snijden, niet te dik en ook niet te dun. Deze daarna ook in koud water schoonmaken.
- Zet een pan met ruime hoeveelheid water op vuur en breng deze aan de kook. Doe wat zout bij de water.
- Kook dan eerst de kouseband, ongeveer 4 minuten, proef of het beet gaar is, haal het dan uit met een spatel en laat het uitlekken.
- Witte kool: Kook de witte kool ongeveer 4 a 5 minuten, proef of het beetgaar is en haal het uit de water en laten uitlekken.
- Kook dan de taugé in het zelfde vocht, ongeveer 2 minuten, ook deze uit halen met een spatel en laten uitlekken.
- De dagoe blad even blancheren in het kokende water en ook deze mag je even proeven of het beet gaar is.
- De pinda saus volgens aanwijzing op de verpakking klaar maken.
- Serveer een beetje van alle groenten en doe een laagje pinda saus overheen.