Bami
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
5 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
30 minuten
Bami
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
5 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De spaghetti beetgaar koken in ruime pan, met 2 maggiblokjes. Zie ook aanwijzing op de verpakking. Indien klaar, giet de spaghetti af in een vergiet en schep deze terug in de pan. Doe een halve eetlepen zonnebloem olie, 1 el zoute en 1 el zoete kejap in en meng deze goed door elkaar.
  2. Verhit een grote pan of wok. 1 el zonnebloem olie in de pan heet laten worden. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg toe, zwarte peper, 1 maggiblokje (gekruimeld),stukjes gember, 5 spice kruiden en een beetje (ongeveer 3 el) water. Bak dit alles op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 2 minuten. Het water zorg ervoor dat het niet gaan aanbranden, mocht dit toch gebeuren, vuur lager zetten.
  4. Doe de kip stukjes erbij en bak deze op een medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en gaar is van binnen. Moch er veel vocht uit komen, dan even door bakken tot deze is opgedroogd.
  5. Doe daarna de tomatenpuree erbij en kook een minuutje mee.
  6. Bij een laag vuurtje schenk je dan 4 el zoute en 1 el zoete ketjap erbij.
  7. Schep de spaghetti nu erdoor. Doe dit rustig en neem er de tijd voor. Gebruik 2 grote kook lepels om alles goed door elkaar te mengen.
  8. Proef of alles op smaak is, zo niet dan pas je deze aan door extra zoete of zoute ketjap toe te voegen. Schep nu de grofgehakte selderij door heen.
Notities

Eet deze bami samen met kip sate of surinaams kip. Komkommerzuur en  ketjap sambal mag er niet bij ontbreken.