Pepre Watra

Gang Hoofdgerecht, Soep, Soepgerecht, Visgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 lt Water
  • 500 gr Vis (zoals: Kabeljauw, scholfilet, koolvis)
  • 1 Ui (gesnipperd)
  • 1 Tomaat (in blokjes snijden zonder zaadjes)
  • 4 takjes Selderij (fijn gesnipperd)
  • 1 peper Madamme Jeannette (of meer, of combineren met Ajuma)
  • 1 st Bouillionblok
  • 6 st Pigment korrels
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 Citroen (alleen om de vis schoon te maken)
  • Zout

Instructies
 

  • Maak de vis goed schoon, bij verse vis de ingewanden verwijderen en schubben goed afschrappen. Was de vis met de citroen. (bij verse vis)
  • Snij de vis in moten indien dit een hele vis is. Bestrooi het met een beetje zout en de zwarte peper en leg het even apart.
  • Een soeppan met 2 liter water met daarin 1 gesnipperde Ui, 6 pigment korrels, fijngesneden selderij en de tomaat, aan de koop brengen laat het nog 10 minuten stevig koken.
  • Schep dan de vis in de pan bij het soep en laat deze ook meekoken tot het gaar is. De peper kan erbij en laat deze heel.
  • Doe de deksel op de pan en laat het voor 30 minuten op een middelmatige vuur koken.
  • Proef na 30 minuten of de soep voldoet aan je smaak. Doe eventueel nog een bouillon blokje erbij en laat het even meekoken.
  • Proef na 10 minuten nogmaals. Is het te peper,haal dan de pepers eruit. Is het niet heet genoeg, snij dan een peper open.