Maak de vis goed schoon, bij verse vis de ingewanden verwijderen en schubben goed afschrappen. Was de vis met de citroen. (bij verse vis)
Snij de vis in moten indien dit een hele vis is. Bestrooi het met een beetje zout en de zwarte peper en leg het even apart.
Een soeppan met 2 liter water met daarin 1 gesnipperde Ui, 6 pigment korrels, fijngesneden selderij en de tomaat, aan de koop brengen laat het nog 10 minuten stevig koken.
Schep dan de vis in de pan bij het soep en laat deze ook meekoken tot het gaar is. De peper kan erbij en laat deze heel.
Doe de deksel op de pan en laat het voor 30 minuten op een middelmatige vuur koken.
Proef na 30 minuten of de soep voldoet aan je smaak. Doe eventueel nog een bouillon blokje erbij en laat het even meekoken.
Proef na 10 minuten nogmaals. Is het te peper,haal dan de pepers eruit. Is het niet heet genoeg, snij dan een peper open.
Bedankt voor info, goed om te weten waar het vandaag komt. Mijn recept hiervan is natuurlijk een zeer eenvoudige 🙂