Surinaams kip uit de oven, lekker bij Nasi, Bami of gewoon als snack.

Kip op zijn Surinaams, heerlijk met Nasi, Bami of als snack. Het vlees dient minimaal 8 uur van te voren te worden gemarineerd. Beter is het om overnacht afgesloten in de koelkast te bewaren. Prik wat gaatjes in het vlees met een vorkje, hierdoor krijg je een optimale smaak.

Kip uit de oven

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Surinaams
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 8 st Kip drumsticks
  • 2 stuks Laurierbladeren
  • 4 stuks Pimentkorrels
  • 1 stuk Ui
  • 2 tl Gember gestampt of poeder
  • 3 teentjes knoflook
  • halve Ajuma peper
  • 3 el Sojasaus
  • 2 tl Tomatenpuree
  • Selderij gesnipperd
  • 1 stuk Maggiblokje
  • Zout naar smaak
  • 3 el Olie

Instructies
 

  • Drumsticks goed wassen en uit laten lekken.
  • Maak van de ui,peper en knoflook een pasta. (gebruik een vijzel of een mixer).
  • De stukken kip marineren met ui, peper, knoflook pasta, doe ook de tomatenpuree, sojasaus, maggiblokje, pimentkorrels, laurierblaadjes en de olie erbij.
  • Mix alles goed door elkaar. Om de marinade goed in het vlees te laten trekken moet het minstens 2 uur marineren. Hoe langer des te beter.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe de kip in een oven schaal en plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  • Na 30 minuten de temperatuur van de oven verlagen naar 180 graden. Laat dit 25 minuten garen. Mocht het niet gaar zijn, laat het dan in stappen van 5 minuten in de oven staan op 180 graden.
  • Strooi de gesnipperde selderij over het vlees.

Notities