Surinaams kip uit de oven, lekker bij Nasi, Bami of gewoon als snack.

Kip uit de oven

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Surinaams
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 8 st Kip drumsticks
  • 2 stuks Laurierbladeren
  • 4 stuks Pimentkorrels
  • 1 stuk Ui
  • 2 tl Gember gestampt of poeder
  • 3 teentjes knoflook
  • halve Ajuma peper
  • 3 el Sojasaus
  • 2 tl Tomatenpuree
  • Selderij gesnipperd
  • 1 stuk Maggiblokje
  • Zout naar smaak
  • 3 el Olie

Instructies
 

  • Drumsticks goed wassen en uit laten lekken.
  • Maak van de ui,peper en knoflook een pasta. (gebruik een vijzel of een mixer).
  • De stukken kip marineren met ui, peper, knoflook pasta, doe ook de tomatenpuree, sojasaus, maggiblokje, pimentkorrels, laurierblaadjes en de olie erbij.
  • Mix alles goed door elkaar. Om de marinade goed in het vlees te laten trekken moet het minstens 2 uur marineren. Hoe langer des te beter.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe de kip in een oven schaal en plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  • Na 30 minuten de temperatuur van de oven verlagen naar 180 graden. Laat dit 25 minuten garen. Mocht het niet gaar zijn, laat het dan in stappen van 5 minuten in de oven staan op 180 graden.
  • Strooi de gesnipperde selderij over het vlees.

Notities