Surinaams kip uit de oven, lekker bij Nasi, Bami of gewoon als snack.

Kip uit de oven
Ingrediƫnten
- 8 st Kip drumsticks
- 2 stuks Laurierbladeren
- 4 stuks Pimentkorrels
- 1 stuk Ui
- 2 tl Gember gestampt of poeder
- 3 teentjes knoflook
- halve Ajuma peper
- 3 el Sojasaus
- 2 tl Tomatenpuree
- Selderij gesnipperd
- 1 stuk Maggiblokje
- Zout naar smaak
- 3 el Olie
Instructies
- Drumsticks goed wassen en uit laten lekken.
- Maak van de ui,peper en knoflook een pasta. (gebruik een vijzel of een mixer).
- De stukken kip marineren met ui, peper, knoflook pasta, doe ook de tomatenpuree, sojasaus, maggiblokje, pimentkorrels, laurierblaadjes en de olie erbij.
- Mix alles goed door elkaar. Om de marinade goed in het vlees te laten trekken moet het minstens 2 uur marineren. Hoe langer des te beter.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de kip in een oven schaal en plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten op 200 graden.
- Na 30 minuten de temperatuur van de oven verlagen naar 180 graden. Laat dit 25 minuten garen. Mocht het niet gaar zijn, laat het dan in stappen van 5 minuten in de oven staan op 180 graden.
- Strooi de gesnipperde selderij over het vlees.