Kip op zijn Surinaams, heerlijk met Nasi, Bami of als snack. Het vlees dient minimaal 8 uur van te voren te worden gemarineerd. Beter is het om overnacht afgesloten in de koelkast te bewaren. Prik met een vorkje wat gaatjes in het vlees, hierdoor krijg je een optimale smaak.

Kip Surinaams
Ingrediƫnten
- 6 stuks Drumsticks
- 1/2 Ui (fijn gehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
- 1/2 Peper (fijn gehakt)
- 1 stuk Maggiblokje
- 1/2 tl pimentpoeder
- 2 tl zwarte peper
- 4 el Sojasaus
- 2 el Zoete ketjap
Instructies
- Doe de drumsticks in een schaal en schep het fijngehakte ui, knoflook en peper bij.
- Verkruimel het maggiblokje en doe deze samen met zwarte peper en pimentpoeder erbij.
- Sojasaus en zoete ketjap bij schenken.
- Smeer alles goed in. Alle kip stukken moeten goed bedekt zijn. Gebruik je handen hiervoor. Laat het nu voor minimaal 8 uur of overnacht , afgesloten in je koelkast staan.
- Ongeveer een uur voor het eten, verwarm de de oven op 200 graden.
- Doe de kip in een met bakpapier beklede bakblik en leg de drumstuks op.
- Zet het bakblik voor 60 tot 70 minuten in de oven. Word het kip bijna donkerbruin, haal het dan uit de oven.