Deze Ketjap sambal is heerlijk met diverse gerechten, zoals nasi, bami en saoto soep. Je kan een soort peper gebruiken,maar mag ook mixen met diverse pepers zoals: Ajuma, Madame Jeannette en Rawit pepers, zowel rood als groen.

Deze sambal goed afgesloten bewaren in koelkast en is lang houd baar, tot wel 6 maanden.

Ketjap Sambal

Gang Bijgerecht, Sambal en Sauzen
Keuken Algemeen, Surinaams

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml Zoute Ketjap (ketjap Asin)
  • 6 – 12 stuks Peper (fijn gehakt) (Mag ook mixen met diverse soorten pepers)
  • 4 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 a 2 cm Laos (geschild, en fijn gehakt)
  • 1 a 2 tl Riet suiker (mag ook zoete ketjap gebruiken)
  • 1 Potje (om sambal in te bewaren)

Instructies
 

  • Schenk de ketjap in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Indien deze heet is, laat je het nog ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan.
  • Roer het fijn gehakte peper, knoflook en laos door de ketjap.
  • Proef of allens naar smaak is, zo niet kan je nog suiker of ketjap Manis toevoegen naar eigen smaak.
  • Laat het geheel een beetje afkoelen doe het daarna in een potje welke goed kan worden afgesloten.