Surinaams Bravoe soep is een zeer goed gevulde maaltijd. Bravoe soep gaat er altijd in. Bravoe soep kan je maken met kip, vlees of als vega. De basis van deze soep zijn kip of vis, bakbanaan en cassave, verder met veel groenten. Een perfecte maaltijd om aan te sterken tijdens of na een ziekte. Eet het lekker pittig!

Bravoe_kip_surinaams

Bravoe Soep

Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Surinaams
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg Kip borrelhapjes Gewassen en schoon gemaakt
  • 1 grote UI Gesneden
  • 6 a 7 tn Knoflook Grof gesneden
  • 1 st Peper (Madame Janet) Grof gesneden
  • 10 a 15 st Piment korrels
  • 2 st Salam blaadjes
  • 1/2 tl Kerrie poeder
  • 1,5 Liter Kippenbouillon ( Los 1 a 2 kippenbouillon blok in warm water op)
  • 400 gr Cassave (vers of diepvries) in stukjes van ong. 3 x 3 cm
  • 2 st Bakbanaan (Groen) in blok of rond gesneden ong. 2 x 2 cm
  • 2 st Bakbanaan (Geel) in blok of rond gesneden ong. 2 x 2 cm
  • 1 st Zoete Aardappel (ong. 200 gr., orange) geschild in grove stukjes
  • 1 st Zoete Aardappel (ong. 200 gr, paars) geschild in grove stukjes
  • 100 gr Eddos (Chinese Tayer) geschild, grove stukjes snijden
  • 8 st. Okers grove stukken (eindjes afsnijden)
  • 100 gr Tayerblad (of verse blad spinazie)
  • 4 a 5 stengels Peterselie of soepgroente Fijn gesneden
  • Zonnebloem Olie
  • 500 gr Rijst (optioneel)

Instructies
 

  • Laat in een grote soeppan 3 a 4 eetlepels olie heet worden, bak de Ui, Knoflook en peper totdat ze glazig zijn.
  • Kerrie poeder toevoegen en even meebakken.
  • Voeg de kip borrelstukjes erbij en op een matig vuur bakken tot ze een lichtbruin kleurtje hebben. Rustig blijven omscheppen. Hou ongeveer 15 tot 20 minuten aan.
  • Voeg nu de bakbananen , zoete aardappelen, cassave, eddoes, piment korrels en salam blad aan toe. Roerbak alles nog een minuut of 10.
  • Voeg de kippenbouillon erbij ( 1,5 tot 2 liter). Laat de soep nu 30 minuten koken op een middel tot laag vuurtje. (zonder deksel).
  • Voeg een hele peper aan de soep, deze kan je eventueel later nog kapot maken als je de soep nog pittiger wilt hebben.
  • Na 30 minuten voeg je de okra en tayerblad ( of spinazie) erbij. Laat het nog 10 minuten verder borrelen zonder deksel op de pan. Mocht er te veel van de soep verdampen, dan kan je gekookt water aan toevoegen.
  • Haal de piment korrels en salam blad uit de soep, en voeg de fijn gesneden peterselie of soepgroente erbij. Goed alles omscheppen en de soep is klaar.
  • Serveer eventueel met wat rijst. Indien nodig breng het op smaak met wat zout.