Recept Surinaams Bojo

Surinaams recept voor Bojo. Een erg populaire Surinaams cake die bijna nooit zal ontbreken op een feestje. Bojo is altijd een beetje vochtig en sponsig, hij mag nooit droog zijn. Men zal het dan ook een paar keer moeten proberen om tot het beste resultaat te komen.

Hieronder is een aangepaste recept. Deze is niet al te zoet en ik heb geen gewone melk gebruikt, en water toegevoegd. Eventueel mag je ook wat meer kokos toevoegen.

Wil je het een beetje zoeter, dan kan je ook een blikje gecondenseerd melk van ongeveer 400 ml toevoegen. In plaats van 250 ml water kan dit worden verminderd tot ongeveer 150 a 200 ml.

 

Bojo

Keuken Surinaams, Surinaams gebak
Porties 20 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg Cassave (fijn gerasp)
  • 50 gr Kokos (fijn gerasp)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 50 gr Kokosolie (gesmolten)
  • 200 gr Fijne Suiker (of meer naar smaak)
  • 50 gr Krenten (laten weken in water of rum)
  • 50 gr Rozijnen (laten weken in water of rum)
  • 1 tl Vanille essence
  • 1 tl Amandel essence
  • 1 a 2 tl Kaneel
  • 1 tl Zout
  • 250 ml Water
  • Discospikkels (suikermuisjes) (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Doe alle ingredienten in een meng kom en meng alles goed door elkaar.
  • Schenk de bojo mengsel in een goed beboterde bakschaal of blik en doe het in de oven voor 90 tot 120 minuten.
  • De bak tijd kan namelijk verschillen tussen gas en lucht ovens.
  • Prik een satestokje in de bojo om te kijken of het gaar is. Indien het stokje zogoed als droog blijft dan is de bojo klaar. Bojo mag je niet laten uit drogen, het moet een beetje nat zijn.
  • Strooi eventueel de discospikkels op de bojo en laat het goed afkoelen voor je gaat snijden