Over ons

Hoewel ik dol ben op Surinaams eten, heb ik voorheen niet de tijd genomen om te koken. Als ik Surinaams wilde eten dan was ik aangewezen op Surinaams restaurants of via familie leden.

Een jaar of drie geleden begon ik om  Surinaams gerechten klaar te maken. Surinaams recepten vond ik online en in enkele Surinaamse kookboeken die ik bezit.

Ik heb dan ook best wel een mooie collectie recepten aan over gehouden welke ik via Surinaams-koken.nl wil delen met iedereen.

Niet dat ik alle Surinaamse gerechten heb uit geprobeerd, maar ik ben er nog niet klaar mee. Tussendoor doe ik ook zoveel mogelijk workshops, dit omdat ik het leuk vind beter Surinaams te leren koken.

De meeste Surinaams recepten op deze site zijn dan ook aangepast aan mijn wensen. Ik moet er wel bij vertellen dat het me niet altijd de eerste keer lukte om iets lekkers op te tafel te zetten, maar opgeven deed ik niet.

Het probleem was en is, dat bijna geen enkel Surinaams recept die ik online of in Surinaams kookboeken tegen kom, hetzelfde zijn. Het wil niet zeggen dat de recepten niet goed of fout zijn, maar ze zijn anders. Het is dus uitproberen, aanpassen, combineren om zo tot een Surinaams gerecht te komen die voldoet aan je smaak.

Mijn gerechten laat ik proeven door familie, vrienden en collega’s. Zo krijg ik feedback en kan ik indien nodig mijn Surinaams recepten en gerechten verfijnen. Binnen de kortste keren toverde ik lekkere saoto soep, bami met kip, kip masala en nog veel meer op tafel. Wat een verrassing, ook voor mijzelf!

Veel recepten heb ik van hier en daar verzameld en op deze site samen gebracht. Om het gemakkelijk te maken zijn alle recepten uit te printen.

Op mijn zoektocht naar Surinaamse recepten, heb ik ook veel geleerd over de geschiedenis van Suriname en het ontstaan van Surinaamse gerechten.

Wij Surinamers, vinden het tegenwoordig normaal dat we overal bami met kip kunnen krijgen of koken, maar staan er niet bij stil hoe dit tot stand is gekomen.  Dat geld ook voor vele andere Surinaamse gerechten.

Suriname heeft een mooie historie, en daar mogen wij als Surinamers best wel trots op zijn. Wij, Surinamers, wij spreken dan wel Nederlands, maar wij eten Surinaams!

Ik hoop dat iedereen die net als ik graag van  Surinaams gerechten wil genieten, iets heeft aan deze site met Surinaams recepten.

Ik heb nooit eerder echt gekookt of geleerd te koken, maar als ik in staat ben om de heerlijkste Surinaamse gerechten op te tafel te zetten, dan kan iedereen het.

LET OP! Surinaams koken kan verslavend zijn!

Heel veel plezier bij het Surinaams koken en nuttigen van de Surinaams gerechten!

contact opnemen? Mail ons.

Nero