Recept Surinaams Kip Sate
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
20 stokjes
Porties
20 stokjes
Recept Surinaams Kip Sate
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
20 stokjes
Porties
20 stokjes
Ingrediënten
Porties: stokjes
Instructies
  1. Snij de kippedijen in blokjes van ongeveer 4 cm.
  2. De ui, knoflook en laos mag samen worden fijn gemalen en doe deze bij het kip stukjes in een schaal.
  3. Voeg ook toe bij het vlees de 5 spice kruiden, piment korrels, laurierblaadjes, zwarte peper, zoete en zoute ketjap en het verkruimelde maggie blokje.
  4. Alles goed door elkaar roeren, dek het af en laat het minstens 3 uurtjes in de koelkast marineren. (overnacht laten marineren is natuurlijk beter)
  5. Rijg 4 a 5 stukjes kip aan het geweekte sate stokje. Doe dit in een oven schaal bekleed met bakpapier.
  6. Oven voor verwarmen op 200 graden. Bak de sate ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Eventueel mag je het 15 minuten baken en daarna nog 5 minuten onder de grill voor een krokant laagje.
  7. Serveren met Ketjap Sambal of Surinaams Sate saus.
  8. Gebruikte ingredienten voor Surinaams Kip Sate
Notities

Serveren met Ketjap Sambal of Surinaams Sate Saus.