Saotosoep
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Saotosoep
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Ketjapsambal
Porties: personen
Instructies
Saotosoep
  1. Breng de water aan kook
  2. Voeg toe aan het kokende water, de kippenbouten, sereh, stukken laos, knoflook, ui,salamblaadjes,maggiblokjes, 2 takken selderij en de pimentkorrels.
  3. Laat het 1 uur op een laag vuur de bouillon intrekken, breng het eventueel op smaak met extra maggi blokjes.
  4. Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 15 minuten
  5. Haal de kip uit de bouillon en pluis deze uit. Hou de kip apart in een schaal en laat het goed uitlekken.
  6. Indien je geen kant en klare soe-on heb gekocht, dan moet je de vermicelli uit elkaar halen en in stukjes knippen.
  7. De vermicelli bakken in hete olie, doe steeds een klein beetje in de hete olie. De Vermicelli zet metten uit en is ook direct klaar. Dit gaat heel snel!
  8. De kip mag je na het uitlekken en uitpluizen goudbruin bakken in hete olie. IS niet nodig maar wel lekkerder in de soep.
  9. De taugé 1 minuut in heet water blancheren en met koud water afspoelen.
Ketjapsambal
  1. Doe alle zoete ketjap, peper en knoflook bij elkaar en meng dit tot een saus. Voeg extra peper toe indien de saus nog heter moet.
Notities

Doe in elke soepkom: taugé, kipstukjes, gebakken witte vermicelli, friet chips, gebakken uitjes en wat vers fijngesneden selderij. Doe hier de soep over en wat ketjap sambal, mengen en smakelijk eten.

Saoto soep word gegeten met rijst en gekookt ei.