Surinaams Nasi
Recept Surinaams Nasi
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
4 a 6 pesonen
Porties
4 a 6 pesonen
Surinaams Nasi
Recept Surinaams Nasi
Recept van Surinaams-koken.nl
Porties
4 a 6 pesonen
Porties
4 a 6 pesonen
Ingrediënten
Porties: pesonen
Instructies
  1. Rijst koken volgens aanwijzing op verpakking. Daana deze goed laten afkoelen. Indien mogelijk, kook de rijst een dag van te voren.
  2. Smeer de kipfilet in met een verkruimeld maggiblokje. Laat het een uurtje marineren in de koelkast. Bak daarna de kip krokant in wat zonnebloem olie. Laat het afkoelen en pluis deze uit. (Een ander manier om de filet kaar te maken is het te koken in water met een takje selderij en een kip bouillonblokje. Laat het daarna afkoelen en pluisen.)
  3. Vewarm zonnebloem olie in een pan of wok en bak het gehakte ui en knoflook op een matig vuurtje voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de zwarte peper, pimentpoeder, gember stukje, 2 verkruimeld maggiblokjes en trassie toe.
  5. Voeg een scheutje water toe en bak alles nog een paar minuten.
  6. Voeg het gepluiste kip toe en de garnalen. Bak dit ook voor ongeveer 2 minuten mee.
  7. Voeg de doperwten en bak mee voor ongeveer 1 minuut.
  8. Zet nu het vuur laag en voeg de helft van het rijst toe. Doe hier 4 eetlepels zoute en 2 eetlepes zoete ketjap toe.
  9. Nu met 2 kook lepen rustig alles door elkaar roeren. Iedere korrel moet een bruin laagje krijgen. Neem de tijd om dit te doen.
  10. Voeg daarna de rest van het rijst toe, met 2 eetlepens zoute en 1 eetlepen zoete ketjap. Ook nu weer rustig alles goed door elkaar mengen. Doe nu ook de selderij erbij en meng alles goed door elkaar.
  11. Doe het vuur uit en u bent klaar.
  12. Gebruikte ingredienten voor Surinaams Nasi
Notities

Ook nasi is heerlijk met komkommerzuur, surinaams kip, kip sate en ketjap sambal.