Kip Surinaams
Recept van Surinaams-koken.nl
Kip op zijn Surinaams, heerlijk met nasi en bami. Het vlees dient minimaal 8 uur van te voren te worgen gemarineerd. Beter is het om overnacht afgesloten in de koelkast te bewaren. Prik met een vorkje wat gaatjes in het vlees. Hierdoor krijg je een optimale smaak.
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Kip Surinaams
Recept van Surinaams-koken.nl
Kip op zijn Surinaams, heerlijk met nasi en bami. Het vlees dient minimaal 8 uur van te voren te worgen gemarineerd. Beter is het om overnacht afgesloten in de koelkast te bewaren. Prik met een vorkje wat gaatjes in het vlees. Hierdoor krijg je een optimale smaak.
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de drumsticks in een schaal en schep het fijngehakte ui, knoflook en peper bij.
  2. Verkruimel het maggiblokje en doe deze samen met zwarte peper en pimentpoeder erbij.
  3. Sojasaus en zoete ketjap bij schenken.
  4. Smeer alles goed in. Alle kip stukken moeten goed bedekt zijn. Gebruik je handen hiervoor. Laat het nu voor minimaal 8 uur of overnacht , afgesloten in je koelkast staan.
  5. Ongeveer een uur voor het eten, verwarm de de oven op 200 graden.
  6. Doe de kip in een met bakpapier beklede bakblik en leg de drumstuks op.
  7. Zet het bakblik voor 45 tot 50 minuten in de oven. Word het kip bijna donkerbruin, haal het dan uit de oven.