Kip Masala Recept.

Overbekende Surinaams Hindostaans kip gerecht. Word vaak genuttigd als bijgerecht bij Surinaams Roti, maar ook heerlijk met rijst in combinatie met groenten zoals kousband.

Kip Masala recept
Recept van Surinaams-koken.nl
Hindoestaanse kip kerrie, word vaak gegeten met roti. Ook lekker met rijst.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kip Masala recept
Recept van Surinaams-koken.nl
Hindoestaanse kip kerrie, word vaak gegeten met roti. Ook lekker met rijst.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de eieren hard in een pannetje (12-15 minutes) laten afkoelen en pellen. De gekookte en gepelde eieren mag je eventueel frituren in een pan met olie, let op dat je tijdens het frituren de eigen een beetje laat rollen in de pan om aanbakken te voorkomen. De eieren worden later toegevoegd aan het kip gerecht.Het voordeel van gefrituurde eieren is dat de masala smaak beter in trekt. Je kan ook met een saté stokje voorzichtig wat gaatjes prikken ipv te frituren.
  2. Hak of snij de kippenbouten in stukken. Goed wassen en verwijder evt het velletje.
  3. Schil en snij de aardappel in stukken
  4. Snij de tomaat in stukken.
  5. De knoflook, peper en de helft van de ui fijn stampen, of in een blender mixen. Voeg ook eventueel de masala toe om zo je eigen kerriepasta van te maken
  6. Snij de andere helft van de ui in dunne reepjes.
  7. Verwarm 5 eetlepels olie in een wok of middel hoge pan. Indien de olie heet is, voeg je de gesneden ui toe en laat dit aanfruiten.
  8. Zodra je de ui kan ruiken, voeg je de kerriepasta die je eerder gemaakt heb toe aan de olie en laat dit een minuut mee bakken
  9. Doe de stukken kip erbij met wat zout, goed omscheppen en een minuutje goed door bakken.
  10. Doe de aardappel erbij en goed omscheppen
  11. Voeg na 15 minuten de gesneden tomaten toe. Voeg tevens een half glasje water toe. (meestal laat ik van te voren wat water koken ipv koud water toe te voegen.)"
  12. Mix alles goed door elkaar en laat het nog even stoven tot de aardappelen gaar zijn.
  13. Voeg de eieren toe aan het gerecht.
  14. Laat alles nog een paar minuutjes op een laag vuur pruttelen. Let op dat het niet te droog word en dat je een mooie sausje aan over houd.
  15. Voeg wat gesneden bladselderij aan de gerecht en doe het vuur uit.