kip in ketjap
Recept van Surinaams-koken.nl
Een pittig Surinaams kipgerecht. Deze kan je net zo heet maken als je zelf wilt. Heerlijk met bami, rijst of brood.
kip in ketjap
Recept van Surinaams-koken.nl
Een pittig Surinaams kipgerecht. Deze kan je net zo heet maken als je zelf wilt. Heerlijk met bami, rijst of brood.
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kip in stukjes snijden en doe ze in een schaal
  2. Voeg de half van de fijngesneden ui en de geperste knoflook toe.
  3. Voeg ook de in ringen gesneden lomboks toe
  4. De rest van de kruiden, laos, gember, zout, zwarte peper, 5-kruidenpoeder, salamblaadjes en een beetje van de ketjap A en ketjap asin toevoegen
  5. Mix alles goed door elkaar en eventueel mag je het even laten marineren, maar is niet echt nodig
  6. Zonnebloemolie verhitten in een pan
  7. Voeg de andere half van de gesneden ui toe en bak deze licht bruin
  8. Voeg de gesneden tomaat, kippenbouillonblok en een mestputn suiker toe en bak alles goed aan
  9. De gemarineerde kip toevoegen en alles goed bakken
  10. De trassi toevoegen
  11. De ketjap naar smaak toevoegen, tot een mooie bruine kleur
  12. Voeg een beetje water (half kopje) toe om de kip te laten stoven, en doe de Madame Jeanette erbij
  13. Laat de kip ketjap stoven tot de kip gaar is en een beetje saus overblijft
  14. Indien het gerecht gaar en op smaak is, voeg dan de fijngesneden selderij over het gerecht
  15. Doe het vuur uit en laat het even staan