Deze Ketjap sambal is heerlijk met diverse gerechten, zoals nasi, bami en saoto soep. Je kan een soort peper gebruiken,maar mag ook mixen met diverse pepers zoals: Ajuma, Madame Jeannette en Rawit pepers, zowel rood als groen.

Deze sambal goed afgesloten bewaren in koelkast en is lang houd baar, tot wel 6 maanden.

Ketjap Sambal
Recept van Surinaams-koken.nl
Ketjap Sambal
Recept van Surinaams-koken.nl
Ingrediënten
  • 250 ml Zoute Ketjap (ketjap Asin)
  • 6 - 12 stuks Peper (fijn gehakt) (Mag ook mixen met diverse soorten pepers)
  • 4 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 a 2 cm Laos (geschild, en fijn gehakt)
  • 1 a 2 tl Riet suiker (mag ook zoete ketjap gebruiken)
  • 1 Potje (om sambal in te bewaren)
Porties:
Instructies
  1. Schenk de ketjap in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Indien deze heet is, laat je het nog ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan.
  2. Roer het fijn gehakte peper, knoflook en laos door de ketjap.
  3. Proef of allens naar smaak is, zo niet kan je nog suiker of ketjap toevoegen naar eigen smaak.
  4. Laat het geheel een beetje afkoelen doe het daarna in een potje welke goed kan worden afgesloten.